Perlukan bantuan?

Pakej dan Promosi

Lihat semua
Lihat semua

Sorotan

Kenapa pilih Pantai Hospital Kuala Lumpur?

Selama lima dekad, Pantai Hospital Kuala Lumpur (PHKL) telah kekal sebagai nadi Kuala Lumpur, dengan dedikasi yang kukuh untuk menyediakan rawatan dan penjagaan yang luar biasa dan teknologi canggih yang mudah diakses oleh pesakit dari pelbagai latar belakang. Perjalanan kami bermula pada tahun 1974, dengan hanya 68 katil dan sebuah pasukan terdiri daripada 20 pakar perubatan. Melangkah ke hari ini, kami berdiri sebagai ikon penjagaan kesihatan, berlesenkan 499 katil dan menjadi rumah kepada lebih daripada 200 pakar perubatan, masing-masing pakar dalam disiplin perubatan dan pembedahan yang pelbagai.

Di Pantai Hospital Kuala Lumpur, kami tetap kukuh dalam komitmen kami untuk menyediakan perkhidmatan kesihatan berkualiti sambil memajukan penyelidikan klinikal dan ujian. Kami bangga memimpin kecemerlangan klinikal, kualiti perkhidmatan, dan kecekapan operasi. Kejaran kami terhadap kecemerlangan telah memperoleh kami pengiktirafan dari Persatuan Kualiti Kesihatan Malaysia (MSQH) dan Joint Commission International (JCI). Tambahan pula, kami diberi penghormatan dengan pensijilan sebagai Hospital Mesra Bayi dan hospital pilihan di Malaysia oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Sempena ulang tahun ke-50 kami, Pantai Hospital Kuala Lumpur mengukuhkan peranan kami sebagai tonggak bandar, menawarkan perkhidmatan kesihatan bertaraf dunia, rawatan inovatif, dan warisan kecemerlangan.

499
Katil Berlesen
45
Kepakaran Perubatan
200+
Doktor Pakar
10
Pusat Kecemerlangan
450,000+
Pesakit Dilayan Setahun
1,200+
Tempat Letak Kereta
Loading...
Thank you for your patience
Click to know more!