Cari
Endocrinology_Pantai
Endokrinologi
Endokrinologi adalah cabang perubatan yang berkaitan dengan sistem endokrin. Sistem endokrin terdiri daripada banyak kelenjar untuk pengawalan hormon dalam badan.
Gastroentrology_Pantai
Gastroenterologi
Gastroenterologi adalah bidang perubatan yang mencegah, mendiagnosis dan merawat penyakit berkaitan dengan saluran pencernaan yang merangkumi organ seperti pundi hempedu, pankreas, esofagus, perut, usus kecil, kolon dan hati.
Obstetrics and Gynaecology_Pantai
Ginekologi
High-quality gynaecology clinic with personalised treatment for gynaecology disease. Get gynae checkup from our experienced doctor. Book an appointment today
Haemotology_Pantai
Hematologi
Hematologi ialah kajian darah dan gangguan darah seperti anemia, leukemia, limfoma dan mieloma. Doktor yang pakar dalam bidang perubatan ini dipanggil pakar hematologi.
Public Health_Pantai
Hepatobiliari
Gangguan hepatobiliari merangkumi masalah hati dan sistem hempedu. Gangguan ini boleh jadi kongenital, beransur-ansur atau disebabkan oleh banyak faktor lain. Penyakit ini mungkin berkembang pada zaman kanak-kanak atau setelah dewasa.
Cardiac and Vascular Surgery_Pantai
Kardiologi
Neonatology_Pantai
Kesuburan
Perkhidmatan penjagaan kesuburan di Hospital Pantai menawarkan penyelesaian kesuburan lengkap yang disesuaikan mengikut kesesuaian setiap pasangan bersama-sama dengan kadar kejayaan yang unggul.
Pathology_Pantai
Makmal Klinikal
Makmal Klinikal patologi adalah sebuah makmal untuk menjalankan ujian klinikal patologi bagi mendapatkan maklumat yang diperlukan berkenaan kesihatan pesakit dan untuk mengesahkan diagnosis.
Renal Medicine_Pantai
Nefrologi
Nefrologi ialah cabang perubatan dalaman yang berkaitan dengan diagnosis dan rawatan penyakit buah pinggang.
Neurology and Neurosurgery_Pantai
Neurologi
Neurology involves the treatment of all conditions and diseases associated with the central and peripheral nervous system, brain, spine, and the surrounding connective tissue.
Nutrition_Pantai
Nutrisi & Dietetik
Dietetik ialah sains cara makanan dan pemakanan mempengaruhi kesihatan manusia. Mengamalkan tabiat pemakanan yang sihat selaras dengan pemakanan yang betul adalah penting dalam mencegah pelbagai penyakit tidak berjangkit seperti obesiti, diabetes mellitus dan hipertensi.
Ophthalmology_Pantai
Oftalmologi
Oftalmologi ialah kepakaran perubatan yang mengendalikan diagnosis, rawatan dan pencegahan penyakit pada mata dan sebarang isu yang berkaitan dengan penglihatan.
Oncology_Pantai
Onkologi
Orthopaedic Surgery and Sports Medicine_Pantai
Ortopedik
Ortopedik merupakan cabang perubatan yang berkaitan dengan diagnosis dan rawatan sistem otot rangka (sendi, tulang, ligamen, tendon, rawan dan otot).
Paediatrics_Pantai
Pediatrik
Pediatrik ialah kepakaran perubatan yang menguruskan masalah perubatan yang melibatkan bayi baru lahir, bayi, kanak-kanak dan remaja.
General_Surgery_Pantai
Pembedahan Am
Pembedahan am adalah pembedahan khusus yang merawat masalah dan penyakit yang berkaitan dengan
Physiotherapy_Pantai
Pemulihan & Fisioterapi
Menguruskan keadaan pesakit memerlukan pendekatan daripada pelbagai disiplin. Selain daripada menyediakan rawatan utama, satu lagi dimensi penting penjagaan holistik adalah untuk memudahkan pemulihan pesakit melalui pemulihan.
Neonatology_Pantai
Perkhidmatan Bersalin
Expert pregnancy check-up, labour & postpartum care at our maternity clinic. Plus, receive amazing maternity gifts including newborn insurance. Book now.
Internal Medicine_Pantai
Perubatan Dalaman
Subkepakaran perubatan palaman
Pulmonology and Respiratory Medicine_Pantai
Perubatan Pernafasan
Perubatan pernafasan ialah kepakaran yang berkaitan dengan diagnosis dan rawatan sistem pernafasan, yang merangkumi hidung, tekak, trakea, larinks, paru-paru dan diafragma.
Psychiatry_Pantai
Psikologi
Psikologi adalah disiplin berasaskan sains yang mempunyai pelbagai aspek. Ia menggabungkan latihan klinikal dan teori psikologi untuk memahami tekanan serta hubungan antara minda dan tingkah laku. Ini dilakukan untuk mengurangkan dan mencegah disfungsi psikologi agar mendapatkan hasil kesihatan yang lebih baik.
Rheumatology_Pantai
Reumatologi
Rheumatologi ialah sub-kekhususan perubatan yang memberi tumpuan terutamanya pada sendi, tisu lembut, gangguan tisu penghubung dan penyakit autoimun seperti gout, artritis reumatoid, upus eritematosus, spondilitis mengankilos, penyakit sendi degeneratif dan vaskulitis.
Radiation Oncology_Pantai
Saringan Kesihatan
Emergency Medicine_Pantai
Surgeri Invasif Minimum
Surgeri Invasif Minimum adalah surgeri yang dijalankan melalui insisi kecil untuk mengurangkan trauma, kesakitan, dan risiko jangkitan bagi pesakit.
ENT_Pantai
THT
Pakar Telinga, Hidung dan Tekak (ENT), juga dikenali sebagai pakar otolaryngologi, pakar dalam mendiagnosis dan merawat gangguan telinga, hidung, tekak, kepala dan leher serta masalah dalam kalangan orang dewasa dan kanak-kanak.
Urology_Pantai
Urologi
Urologi adalah pengkhususan perubatan dalam rawatan penyakit berkaitan saluran kencing yang merangkumi buah pinggang, ureter, kelenjar adrenal, pundi kencing dan uretra pada lelaki dan wanita. Pakar-pakar yang dikenali sebagai pakar urologi turut merawat organ pembiakan dan kemandulan lelaki.
Loading...
Thank you for your patience
Click to know more!